Påskebryg

 

ALBANI PÅSKEBRYG

På baggrund af de senere års forbrugertrends har Albani besluttet at lancere årets påskebryg som en klasse 2 øl med 5,6% alc. vol, mod tidligere års klasse 3 med en alkoholstyrke på 7,6%. I forbindelse med relanceringen har Albani valgt at give flasken et nyt spændende forårsdesign, som det fremgår af den viste etiket. Smagen på den nye påskebryg må karakteriseres som frisk med en let gylden farve. Som noget andet nyt kan man i øvrigt i år også købe Albani Påskebryg som fadøl.

 

 

 


CARLS PÅSKE
Påskebryggens Benjamin er Carls Påske, der er den yngste af dem alle. Carls Påske er i familie med den første af Carls øl, Carls Special der som bekendt vandt folkeafstemningen ved Det Store Ølvalg i forbindelse med Carlsbergs 150 års jubilæum. Carls Påske lanceres i år som »En gylden øl med forår i kroppen«. Den er en klasse 2 øl med et alkoholindhold på 5,7% vol. Bryggeriet nævner i øvrigt »at øllet er testet på to levende kaniner, som nu er blevet til otte«, så man er ikke blege for at mene, at Carls Påske får safterne til at stige.



CARLSBERG PÅSKEBRYG
Carlsberg Påskebryg lanceredes som tidligere nævnt som fadøl allerede i 1905. Den første Carlsberg Påskebryg kom på flaske i 1931. Den nuværende type er en klasse 3 øl med et alkoholindhold på 7,9% vol. Carlsberg Påskebryg er en mørk type, brygget med mørk malt, der er med til at give påskebryggen en særlig fyldig smag.

 

 



FAXE FORÅRSBRYG
Faxe har en traditionel, lysfarvet påskebryg. Forårsbryggen er i øvrigt oprindeligt udviklet til det tyske marked under navnet Frühlingsbock i sidste halvdel af 1970'erne. Der er tale om en klasse 3 øl med en alkoholstyrke på 7,7 vol%. Aromaen beskrives som: Ren og uden svovlet karakter. Let malt- og karamelaroma. En anelse frugtaroma og en anelse vinøs. Smagen beskrives som: Fyldig, men ikke mættende med en bitterhed, der matcher øllets styrke og karakter ganske pænt. Den efterlader en smagsfornemmelse af en passende portion bolværk og vel tjæret tovværk uden at være »portertung«, men tværtimod letdrikkelig.

 

 

 


 

 

 

HANCOCK LUKSUS PÅSKEBRYG

Luksusøl brygget af det fineste malt og humle. Påskebryg er en stærk øl med en alkoholprocent på 9,6%.

 

 

 

 

 

 

HANCOCK PÅSKEBRYG

Med en alkoholprocent på 6,7% er Påske Beer en anden speciel øl, som er meget populær.

 

 

 

 

 


MARIBO PÅSKEBRYG
Påskebryggen har en alkoholprocent på 5,7 vol og fremtræder rund og velafbalanceret i smagen. Farven er fin mørkgylden, skummet er flot og fyldigt.

 

 



SLOTSMØLLEN VÅRBRYG
Blev lanceret i 1982 som en »afløser« af den tidligere Påskebryg, der var produceret siden 1930. Vårbryggen er en klasse 2 øl med en alkoholstyrke på 5,5 vol%. Smagen beskrives som: En guldøl med en lidt lavere forgæringsgrad end normalt, og derfor også lidt mere sød og fyldig.

 

 



THY PÅSKEBRYG
Thisted Bryghus lancerede Thy Påskebryg i 1982. Der er tale om en klasse 3 øl med en alkoholstyrke på 7,9 vol%. Der nævnes på bagetiketten at påskebryggen er velplejet og langtidslagret i ca 5 måneder. Smagen beskrives som: Meget tør og bitter, men sådan »skal den være«.

 

 

 

THY ØKOLOGISKE PÅSKEBRYG

Øllet er mørkt og med pæn fylde og en blid aroma. Alkoholindholdet er på 5,8 vol % - altså en klasse 2 øl. Et velplejet produkt, der fremover indgår i sortimentet fra Thisted Bryghus, ikke til erstatning for, men som supplement til den kendte Thy Påskebryg.

Fremstillet siden 1995.

 


TUBORG PÅSKEBRYG
Den lille glade påskekylling, der pryder etiketten på Tuborg Påskebryg, stammer tilbage fra 1965. Danskerne tog tidligt kyllingen under deres beskyttende vinger og gav påskebryggen kælenavnet Kylle Kylle. I 1994 tog bryggeriet konsekvensen heraf og i dag er også det officielle navn Kylle Kylle. Kylle Kylle er en klasse 2 øl med et alkoholindhold på 5,7% vol. Tidligere var den en stærk sag, men fra 1994 fik Kylle Kylle samme styrke som Tuborg Julebryg og er dermed nu lettere i både smag og styrke.


Afsluttende bemærkninger:
Ovenstående beskrivelser skal blot betragtes som en skriftlig appetitvækker. Det eneste rigtige er selvfølgelig selv at se og smage på de enkelte produkter.

Skål og god Påske!

Kilde: Bryggeriforeningen